1.
Pannónia 2013 () - BLF Párducok ()
50
:
59
Kőb. KK
(17:13; 8:18; 8:3; 6:10, 11:15 )
2023.03.19

Második meccsünk egy igazi ki-ki mérkőzésnek ígérkezett. Ellenfelünk a tabella 2. helyén tanyázó, csak 2013-as születésű játékosokból álló csapat, míg mi a 9. helyről vártuk az összecsapást. Novemberben 8, januárban 5 ponttal kaptunk ki, most pedig 9-cel nyertünk (a tábla szerint 10-zel, de a jegyzőkönyv a helyes).

Peti, Szabi, Zsombi és Patrik összesen 59 pontot dobott, mindenki akkor hozta ki magából a maximumot, amikor erre a legnagyobb szükség volt. A többiek is szépen helyt álltak védekezésben, mindenki fölvitte a pályára, amit tud.

Az öltözőben megbeszéltük, miért tudtunk nyerni, egy szóval: fókusz.

Gratulálok a győzelemhez, büszke vagyok a csapatra!

Hajrá Párduc! :)

bővebben
2.
BLF Párducok () - Radobasket (Oroszlánkölykök)
56
:
33
Kőb. KK
(18:4; 4:8; 4:3; 22:4, 8:14 )
2023.03.19

Amikor a kiírásban megláttam ellenfeleinket, született egy terv arról, mit szeretnék ma látni. Bár minden forduló ennyire az elképzelésem szerint alakulna! :)

Fiatalabb, kezdőbb első ellenfelet kaptunk, ahol 2 célunk volt:

-          ne fáradjunk el abban, hogy 80-90 pontot dobunk nekik

-          mindenki szerezzen kosarat

Mindkét célunkat teljesítettük. Saját negyedükben csak a tapasztaltabb játékosok ültek a kispadon, amikor pedig a pályán voltak, az volt fő feladatuk, hogy hozzák helyzetbe társaikat.

Mint láttam a meccsen, Matyi nem volt 100%-os egészségügyileg, ennek ellenére 6 pontos karriercsúccsal zárta a meccset, helyenként egészen szép megoldásokkal. Így most ő a kiemelt játékos.

Csenge személyében egy új játékost is avattunk a Párducok között, aki szépen helyt állt.

Ellenfelünk jóval képzetlenebb volt, mint mi, de le a kalappal a játékuk előtt!  

bővebben
3.
BLF Párducok () - Kőbányai Darazsak (2013)
46
:
68
Kőb. KK
(6:18; 10:18; 6:3; 18:15, 6:14 )
2023.02.12

Második meccsünkön megkaptuk a bajnokság veretlenül első csapatát, a Kőbánya 2013-as születésű U11-es fiú csapatát. Korábban 49 ponttal kaptunk ki tőlük, a célunk a tisztes helytállás és gyakorlás volt. Ezt a célt sikeresen hoztuk, büszke vagyok a csapatra! A 24 pontos különbség a két csapat fizikumát és jelenlegi játéktudását nézve nem rossz, sőt a 3. negyedet és a félidei büntetőket meg is nyertük! Örültem, hogy Peti szokásos ponterős játéka mellé Patrik is fel tudott nőni, 11 pontjával és remek védekezésével ő is vezérévé vált a meccs egy negyedének.

Ezt a csapatot nekünk nem most kellett megvernünk, amit pedig ma láttam, az bíztató volt a jövő évi Kenguru csapatunkra nézve. Sok-sok edzésmunka és koncentráció szükséges még, de már nem is olyan kilátástalan megfognunk egy élen álló csapatot.

Ahogy a gyerekeknek is mondtam az öltözőben, büszke vagyok rájuk, szépen hajtottak, szépen fejlődnek!

(Szülőknek is köszönet: nem késett senki, ami ebben a szezonban először fordult elő! :)

Hajrá Párduc, Hajrá BLF! 

bővebben
4.
Keresztury Darazsak () - BLF Párducok ()
11
:
91
Kőb. KK
(4:16; 1:34; 3:6; 3:21, 0:14 )
2023.02.12

Első ellenfelünket jól ismertük, decemberben egy szuper izgalmas meccsen, hosszabbításban kaptunk ki 1 ponttal, majd januárban egy erősebb összeállításban megvertük őket 23 ponttal. Most erősebb csapattal jöttünk (készülve a 2. meccsünkre), de az is jól látszik, hogy fejlődtünk is november óta. Megdobhattuk volna a 100 pontot, de e helyett azt választottuk, hogy sokat játszanak, akik kevesebb lehetőséghez jutnak a 2. meccsen. Marci 9 (gratulálok élete első pontjaihoz!), Lili 4 pontot szerzett, Luca pedig első Párduc meccsén 9 pontig jutott. Réka, Peti, Szabi és Zsombi összesen 56 pontja ebben a korosztályban gyakran elég a győzelemhez, de ami ennél is fontosabb, hogy többen szépen végrehajtották a gyorsindulási feladatot (voltak induló és indító feladatot kapó játékosok mindkét váltásban).

A félidei 6 bedobott büntető nem rossz, de a csapat tudja, 10 játékos esetén 9 bedobott büntetőnél jár egy nyári közös fagyizás. Remélem, a hátralévő 3 forduló valamelyikén összejön ;-)

Remek gyakorló meccs volt, egy gyengébb, de szépen küzdő csapat ellen! Külön öröm, hogy mindenki szerzett pontot :)

(nincs fénykép, Luca a kiemelt játékos)

 

bővebben
5.
Pannónia 2013 () - BLF Párducok ()
48
:
43
Kőb. KK
(8:5; 11:15; 5:4; 16:7, 8:12 )
2023.01.08

Második meccsünket a tabella 2. helyén álló, csak 2013-as születésű Pannónia csapata ellen játszottuk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de sikerült bátran kezdenünk. Az első félidei -3 pontos hátrányból a 2. negyedben 1 pontos vezetést csináltunk. Sajnos a 4 félidei bedobott büntető egy ilyen meccsen kevés. Egállal vágtunk bele a 3. játékrészbe, de ekkor szétestünk. A csapat elfáradt, az ellenfél pedig kihasználta a helyzetet és átgázolt rajtunk. A 4. negyedet megnyertük ugyan, de ez már nem volt elég a győzelemhez. Zsombi 13, Peti 9 pontja mellett Patrik védekezésben mutatott lelkesedését emelem ki, de jó volt látni, hogy Marci is egyre kevesebbszer marad le az emberéről. Elfáradtunk ugyan, de ahhoz képest, hogy az elmúlt 3 héten csak egyszer edzettünk, nem is volt olyan rossz a futókánk. Két hónapja 8 ponttal kaptunk ki ettől a csapattól, ma 5-tel, remélem, még játszunk ellenük. :)

Jót küzdöttünk, ezek a meccsek pedig sokat hozzáadnak a fejlődésünkhöz!

Holnaptól irány újra az edzés! ;)

Balázs

bővebben
6.
BLF Párducok () - Keresztury Darazsak ()
55
:
32
Kőb. KK
(25:8; 11:4; 2:0; 10:6, 7:14 )
2023.01.08

Decemberi fordulónkon óriási izgalmak között kaptunk ki 1 ponttal hosszabbításban. Akkor csere nélkül álltunk ki, de azt mondtam az öltözőben, nemsokára lesz lehetőségünk visszavágni. Ez hamar el is jött, bő 20 ponttal nyertünk úgy, hogy a 2.félidőben már tartalékoltuk az energiánkat a második meccsre. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy most ellenfelünk volt hiányos, nem volt ott mindenki. Réka, Szabolcs, Zsombi és Peti összesen 49 pontot dobtak. Kétféle (emberfogásos) védekezést váltogattunk, amit a csapat helyenként nagyon ügyesen oldott meg.  Mindenkinek voltak jó pillanatai, remek évnyitó meccs volt, az pedig nem is látszott rajtunk, hogy a szünetben csak egyet edzettünk.

Gratulálok a győzelemhez!

Az egyetlen fájdalmam, hogy fegyelmezetlen csapat vagyunk a meccsre érkezést illetően. A kiírt időre mindösszesen 6 játékos volt jelen. Aki késik, nem csak saját magával tol ki, hanem az egész csapattal, így ezt a jövőben szigorúbban fogom kezelni.

Balázs

bővebben
7.
BLF Párducok () - Keresztury Darazsak ()
41
:
40
Kőb. KK
(17:8; 2:12; 9:8; 11:2, 2:10 )
2022.12.11

Izgalmas, végletekig feszült, hosszabbításos meccsen kaptunk ki 1 ponttal.

Álmosan kezdtük második meccsünket is, de -9 pontos első negyed után jött, amit megbeszéltünk: szerezzük meg a labdát minden bedobásból, dobjunk kosarat és ezt ismételjük amíg…  12-2 -re nyertük a negyedet. Félidei büntetők: 4-4. A harmadik negyed feladata az volt, hogy ne kapjon ki nagyon. Réka és Máté nagyot küzdött, ennek köszönhetően maradt esélyünk megnyerni a mérkőzést. Máté rosszul esett az első negyedben, így cserélni kényszerültünk Sérülés miatt az ellenfél edzője rendkívül sportszerűen megengedte, hogy egy valakit soron kívül becseréljek. Marcira esett a választás, aki szépen bírta szusszal a több játékot. Jött a 4. negyed, amit 10-2-re nyertünk. Bazsi 1 pontot dobott a meccsen, de ez egy giga nyomás alatt bedobott 4.negyed végi 2. büntető volt, amivel hosszabbításra mentettük a mérkőzést. A hosszabbításban icipicivel alulmaradtunk koncentrációban, szerencsében, oxigénnel, így 5-4 -re kikaptunk.

Védekezésben: Bazsi, Máté és Réka is nagyot alkotott a 2. játékrészben. Támadásban Zsombi és Peti 15 és 12 pontjával, valamint az ehhez szükséges tengernyi labdaszerzésével járt élen. A meccs kiemelt játékosa Máté, aki sérülése utáni akaraterejével és okos döntéseivel emelkedett ki támadásban és védekezésben egyaránt.

Egy ilyen meccs után nincs okunk szégyenkezni, büszke voltam a csapatra! 

Leszünk mi még egy pontos meccs másik oldalán is ;-)  Gratulálok!

Balázs

bővebben
8.
Harmat Fiúk 2013 () - BLF Párducok ()
90
:
41
Kőb. KK
(21:5; 22:12; 5:6; 18:7, 24:11 )
2022.12.11

Ellenfelünk egy rutinos Kenguru csapat, régebb óta kosaraznak, nem szégyen kikapni tőlük. Ugyanakkor fájdalmas volt nézni, amikor sétáltunk, nem hajoltunk le a labdáért, amikor úgy tettünk, mintha nem érdekelne az egész… Így kezdtük a mérkőzést, amit egy fejmosós időkérés szakított félbe. Ezután nyomokban elkezdtünk küzdelmet tartalmazni. A 2. váltás is jócskán kikapott, de legalább mindent megtett, amit lehetett. Le a kalappal Peti előtt, aki 18 pontot dobott a bajnokság legerősebb csapata ellen úgy, hogy betegség miatt nem edzett a héten.  A meccs pozitívuma még a 8-ból 5 bedobott félidei büntető, Marcellnek pedig élete első meccséhez gratulálunk!

Sajnos a meccs margójára kívánkozik, hogy egy ma reggeli lemondás (egészségügyi okból) és egy lapzártáig ismeretlen okokból nem megjelenés miatt nem volt cserénk. Én is tanultam az esetből, bár évek óta nem volt ilyen, legközelebb lesz tartalék játékosunk.

Balázs

bővebben
9.
BLF Párducok () - Gyáli Lovagok ()
56
:
25
Kőb. KK
(14:8; 18:4; 3:5; 7:6, 14:2 )
2022.11.06

Második meccsünkön az első pillanattól egyértelmű volt, hogy ellenfelünk jóval kezdőbb csapat, mint mi. A játékvezető és mi is igyekeztünk segíteni őket, hogy a nagy különbség ellenére értelmes meccset játszhassunk. A csapat egy plusz feladatot kapott, mindenkinek pontot kellett szereznie. Volt, akinek a játék, volt, akinek a félidei büntető segített: Szabolcs és Zsombi feladatul kapta, hogy hozza helyzetbe a még kosarat nem szerzett csapattársakat, amit szépen meg is oldottak. Nem sokkal a végső sípszó előtt a csapat teljesítette a feladatot, mind a 10 játékosunk pontot szerzett!

Jó volt látni a lelkes kis csapatot és azt, hogy mindenki megmutatta azt, ahol épp a fejlődésében tart. Csak egyszer szomorkodtunk az öltözőben, amikor a gyerekek megtudták, hogy decemberig nincs több meccsünk. Ahogy ők, én is várom a következőt, de addig is sok edzés ál előttünk :)

Gratulálok a győzelemhez!

Balázs

bővebben
10.
Pannónia 2013 () - BLF Párducok ()
48
:
40
Kőb. KK
(12:8; 8:7; 8:5; 12:8, 8:12 )
2022.11.06

Sokáig kellett várnunk, de végre elrajtolt az U10-es bajnokság is. :)

Az első meccsen egy tavalyról ismerős, csak 2013-as születésű gyerekekből álló csapat volt az ellenfelünk. Nálunk a csapat fele 2014-es, többeknek pedig élete első meccse volt a mai (Lili, Balázs, Roland). Papírforma szerinti vereséget szenvedtünk, de szégyenkezésre nincs okunk, a két feladatot szépen betartotta a csapat, megvolt a jókedv és a bátorság. Az első váltást Máté és Zsombi összesen 15 pontjával, a másodikat Szabolcs és Balázs, összesen 18 pontjával vezette. Külön öröm volt, látni, hogy a lány csoportunk tagja, Lilla, Lea és Lili is szépen beépült és igazi Párducként küzdött. A védekezésünkön látszott, hogy rengeteg a tanulnivaló és gyorsabban kell ébredünk a lepattanó labdáknál is, de első meccsnek szuper volt.

Balázs

bővebben
 • Gyermek csapatunk - 2017

  U12 - 2017

 • Süni Kupa - Gödöllő

  I. Süni Kupa - Gödöllő

 • Olasz torna - 2017

  Pisa - 2017

 • Castelnuovo - 2017

  Castelnuovo - 2017

 • XV. Kerületi Polg. Hiv.

  Önkormányzat