A Budapesti Honvéddal kötött együttműködési megállapodásunk értelmében tehetséges fiataljaink az NB.I/B osztályban szereplő csapatban folytathatják pályafutásukat, míg a Honvéd utánpótlásból kiöregedő, de a magasabb szinten még nem bevethető játékosai a BLF NB.II-es csapatában erősödhetnek.
Horváth Zsolt távozása után Horváth Brúnó lépett előre az irányítói poszton. Nagy felelősség, ugyanakkor nagy lehetőség is ez egy fiatal felnőtt játékos számára.

Kinek a keze alatt kezdted el a kosárlabdázást?

Harmadikos voltam, amikor az egyik osztályfőnöki óránkon Pálfi Jenő érkezett hozzánk az Óbudai Kaszásoktól, hogy népszerűsítse a kosárlabdát. Mivel akkoriban éppen abbahagytam az úszást és már untam a focit, így ez a lehetőség kapóra jött. Egy héttel később már részt vettem az első edzésen, ami annyira megtetszett, hogy azóta is megmaradtam ennél a sportnál.

Melyik klubban kezdtél játszani, hol folytattad a pályafutásodat (klubok), kik voltak az edzőid?

Az Óbudai Kaszásoknál kezdtem pattogtatni és az első edzőm Pálfi Jenő volt. Két év után kerültem a gyermek I-es csapatba, ahol már Hevér Ferenccel dolgoztam együtt. Később Peremiczki István lett az edzőm, akit két másik egyesületbe is követtem. Így összesen négy éven át tanított kosárlabdázni.
Azóta a Honvédban játszom, itt Puskás Artúr, Mészáros István az edzőm, illetve a BLF NB.II-es csapatában Attila Viktor.

Mi volt a motiváció, amikor először lementél edzésre?

A mozgás öröme és a kíváncsiság, hogy kipróbálhassak egy új sportot.

Sok gyerek lemorzsolódik az általános elvégzése után. Te miért maradtál meg a kosárlabda mellett?

Szerencsés voltam, mert minden évben szerepelhettünk az országos nyolcas döntőn, ez elég motivációt adott ahhoz, hogy folytassam.

Érezted-e valaha, hogy az edzések és a meccsek a tanulmányaid elől elveszik az időt?

Nem, mindig meg tudtam találni az egyensúlyt.

Hogyan egyezteted össze a tanulást és a sportolást?

Eddig viszonylag egyszerű dolgom volt, de idén már egyetemista vagyok, úgyhogy biztosan át kell gondolnom az időbeosztásomat. A vizsgaidőszakban valószínűleg kevesebb edzésen fogok tudni részt venni.

Mennyit segítettek a szüleid mindebben?

Az ő támogatásuk nélkül, már biztosan abbahagytam volna. Rengeteget! Szüleim rendszeresen segítenek a mai napig is abban, hogy eljussak az edzés, illetve meccsek helyszínére, ami nagyban megkönnyíti a helyzetemet, segíti az időbeosztásomat.

A Honvédból küldtek át tavaly az NB.II-es csapatunkba kölcsönjátékosként. "Erősödni" és megérezni a felnőttek közötti játékot. Milyen érzés volt először belekóstolni ebbe a légkörbe?

Igazából az egyetlen újdonság a csapat és annak szerkezete volt. Korábban Peremiczki István keze között már két évet lehúztam ebben a bajnokságban, így túl sok meglepetés nem ért.

Mik voltak a kezdeti benyomásaid a BLF-ről, és mi a véleményed most, hogy márt egy évet lehúztál nálunk?

Mielőtt idekerültem, utoljára junior első évében játszottunk a BLF csapata ellen, így túl sok konkrétumot nem tudnék mondani.
Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a csapat, az edzők és leginkább arra, hogy mennyire lesz hasznos a közös munka.
Így, egy év után azt gondolom, hogy igenis hasznos volt. Nem véletlen, hogy az egyik csapattársamat - Steier Roland (a szerk.) - egyenesen a Honvéd NB.I/B–s csapatába hívták vissza.

Rád is számítottak a Honvéd NB.II-es csapatában, de Te mégis mellettünk döntöttél.
Megmagyaráznád az okát?

Élveztem az előző évet és rendkívül segítőkész volt a közösség. Viktor említette, hogy idén nagyobb felelősség hárulhatna rám, ami mindenképpen motiváló volt.

Idén már két mérkőzésen is túl vagy. A Hepp Kupában egy könnyű győzelem, majd az NB.II-ben egy szoros vereség a mérleg. Első irányítóként számít rád az edződ. Ez azt jelenti, hogy bízik benned, hiszen az egész csapatot rád meri bízni, fiatal korod ellenére.
Hogy érzed magad ebben a szerepkörben?

Sokat kell még fejlődnöm irányítóként, mert bár alacsony vagyok, nagyon sokáig 2-es pozícióban játszattak, így hozzá kell szoknom ehhez. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, mind az edzőm, mind a csapattársaim felé.

Mit szeretnél elérni ebben a bajnoki szezonban?

Szeretném, ha jobb lenne a győzelem/vereség mérlegünk, mint tavaly, ezenfelül egy dobogós helyezéssel nagyon elégedett lennék. A magam részéről pedig szeretnék minél többet fejlődni.

Mik a civil terveid a közel- és a távolabbi jövőben?

Jelenleg az ELTE Állam és Jogtudományi karán tanulok, először szeretném végigcsinálni az első félévemet, talán ez a közeli cél, illetve öt éven belül a jogi diploma megszerzése és az ügyvédi hivatáshoz elengedhetetlen szakvizsgák letétele.

  • Gyermek csapatunk - 2017

    U12 - 2017

  • Süni Kupa - Gödöllő

    I. Süni Kupa - Gödöllő

  • Olasz torna - 2017

    Pisa - 2017

  • Castelnuovo - 2017

    Castelnuovo - 2017

  • XV. Kerületi Polg. Hiv.

    Önkormányzat